Grote brandschade

Net een telefoontje gehad op de zaak! Grote brand geweest in een woonhuis in Leiden. Vanuit onze opdrachtgever hebben we de opdracht gekregen of we per direct een roetpenetratie onderzoek konden doen? We vertrekken gelijk!

Ondertussen gearriveerd bij de schade. Het is altijd een triest gezicht, een pand wat in brand heeft gestaan. De schade lijkt aanzienlijk te zijn. Om te achterhalen hoe groot roetschade is, zullen er plakmonsters genomen worden. Deze worden op verschillende plekken in de woning genomen, om een goed beeld te krijgen hoe ver de roet zich verspreid heeft. De uitslag word verwerkt op een plattegrond van de woning. Aan de hand van de plattegrond kan de brand saneerder precies zien, waar er roet aangetroffen is en welke maatregelen hij daarvoor moet treffen.

Brandschade

Als alles netjes en gestructureerd is genoteerd, rijden we weer vliegensvlug terug naar de zaak. Op onze locatie zullen de monsters worden uitgelezen onder de microscoop. Als alle resultaten bekend zijn zal er een rapport worden opgemaakt. Deze wordt direct doorgestuurd naar de saneerder.