Microbiologisch luchtonderzoek voor een grote baggermaatschappij

Vanochtend vertrokken naar Dubai. Hier zullen wij een groot aantal microbiologisch luchtonderzoeken doen voor een grote baggermaatschappij.

Momenteel zit in mijn hotelkamer en bereid ik spullen voor die ik nodig heb voor het onderzoek. De baggermaatschappij wil laten onderzoeken hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit op een aantal van hun schepen. Dit gebeurd door middel van een monsterafname met Air Sampler. De genomen monsters zullen op de kweek worden gezet in een stoof. Dit zal in ons laboratorium uitgevoerd worden. De uitslag van de monstername laat daarom nog even op zich wachten.

Naast de het controleren van de luchtkanalen zal er ook gekeken worden naar de staat van het luchtbehandeling systeem. Wat is de staat van het systeem. Bevindt zich vervuiling in het systeem of is er roestvorming aanwezig? Morgenochtend zal het onderzoek uitgevoerd worden. Mijn taxi vertrekt dan vanaf het hotel naar de haven waar het schip ligt.